Pametni energetsko u─Źinkoviti lokalni prezra─Źevalni sistem z rekuperacijo ÔÇô SMART MIKrovent

Published: April 2, 2019

Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (www.eu-skladi.si)

Podjetje MIK Okna d.o.o. je skupaj s konzorcijskim partnerjem LX Navigation d.o.o. pridobilo sredstva na Javnem razpisu za spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 
Podjetji sta pridobili sredstva za inovativen RRI projekt, ki se uvr┼í─Źa v prednostno podro─Źje Strate┼íko razvojno inovacijskih partnerstev na podro─Źju razvoja Pametnih zgradb in domov z lesno verigo:


Pametni energetsko u─Źinkoviti lokalni prezra─Źevalni sistem z rekuperacijo ÔÇô SMART MIKrovent,


ali na kratko
SMART MIKrovent 40.

Lokalne, predvsem pa dvocevne prezra─Źevalne naprave (kakr┼ína je MIKrovent) v zadnjih letih pridobivajo na prepoznavnosti na slovenskem ter evropskem trgu. Tak┼ínih naprav je na evropskem trgu zgolj 15%, njihova prodaja pa iz leta v leto raste.

Re┼íitev SMART MIKrovent 40 bo nadgradnja obstoje─Źega lokalnega prezra─Źevalnega sistema MIKrovent 30. Namen razvojnega projekta lahko raz─Źlenimo na ve─Ź delov ÔÇô podro─Źje energetike (pove─Źan pretok zraka, vi┼íji nivo rekuperacije), proizvodni vidik (modularen na─Źin sestave, ki bo poenostavil in ─Źasovno skraj┼íal proces sestave v proizvodnji), futuristi─Źen pristop (vklju─Źevanje naprave v pametne domove, on-line platforma za upravljanje na daljavo ter podatkovno analitiko). Tak┼ína naprava bo na trgu lokalnih prezra─Źevalnih sistemov bolj konkuren─Źna, enostavnej┼ía za vzdr┼żevanje, zadovoljila bo ve─Źjemu ┼ítevilu potreb na trgu, ter ustrezala zahtevnej┼íim uporabni┼íkim zahtevam.

RRI projekt SMART MIKrovent 40 ima tri bistvene strateške cilje:
1. Pove─Źanje pretoka zraka s pove─Źano rekuperacijo
2. On-line platforma z avtomatskim prilagajanjem uporabnikom
3. On-line platforma z vzpostavljeno avtomatsko diagnostiko vzdr┼żevanja

Projekt bo trajal dve leti, in sicer do konca septembra 2020. Predvidena skupna vrednost operacije zna┼ía 1.347.032,90ÔéČ, od tega je predvidena vi┼íina subvencije 499.926,29ÔéČ.

Nalo┼żbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prijavitelj projekta je podjetje MIK Okna d.o.o.

Ve─Ź o evropski kohezijski politiki v Sloveniji najdete na spletni strani: http://www.eu-skladi.si/.

Nalo┼żbo sofinancira RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si)Want to become an expert?

Never miss the latest offers from LXnavigation, tips and tutorials, news and invites to local events.
Subscribe to newsletter